Home » Sessies » Cursussen » Cursus Usui Reiki Ryõhõ graad 1, 2 en 3

Cursus Usui Reiki Ryõhõ graad 1+2 en 3, alleen nog in 2021

Reiki, terug naar de Bron
Het Usui Reiki Systeem is van oorsprong ontworpen om contact te maken met en af te stemmen op de Universele Bron van liefde, licht en harmonie, totdat je je realiseert dat je het zelf bent en altijd bent geweest. Dus je bent heel en er hoeft niets geheeld te worden. De Reiki Principes (zie plaatje) zijn het hart van Reiki. Mikao Usui onderwees dat toewijding aan deze principes en ze 'leven' essentieel is. De bedoeling van de principes was om tot verlichting te komen ofwel vredig leven, vriendelijk zijn naar alles (inclusief jezelf), rust in je geest en in je lichaam. In het verlichten van onszelf vinden we waarachtig meesterschap. Geen meesterschap over Reiki, maar meesterschap over onszelf.


Wanneer je deze simpele principes leert begrijpen en in je zijn integreert, zul je merken dat ze zich manifesteren als je bijvoorbeeld kwaad wordt of je je zorgen maakt. Op deze manier leer je de conditioneringen in jezelf te zien, waarom je ze hanteert, hoe je hiermee kunt omgaan en hoe bewust je ervan kunt worden dat je al heel bent. De principes maken je indachtig, wat betekent dat je in het moment blijft en milde aandacht besteedt aan je conditioneringen. Jouw kijk bepaalt jouw werkelijkheid. Waar bewustzijn is, daar ben jij, want jij bent bewustzijn!

Cursus/Inwijding
Voor diegenen die Reiki (universele levenskracht) op de meer oorspronkelijke wijze willen toepassen en willen zijn, zijn deze cursussen met uitleg over deze spirituele leer en oefeningen/behandelingen heel geschikt. Bij deze Reiki-vorm hoef je bij behandelingen anderen ook niet aan te raken. Voorts worden de symbolen die je krijgt ook niet uit het hoofd geleerd, maar je leert ze te voelen. Door deze symbolen te voelen heractiveer je bepaalde frequenties die reeds in jou aanwezig zijn.
Usui Reiki Ryoho werkt met levels: Shoden, Okuden en Shinpiden, die vergelijkbaar zijn met graad I, II en III (Master).

Bij mij worden graad 1 en graad 2 op één dag gegeven. In de praktijk is gebleken dat dit makkelijk kan, gezien de hogere bewustzijnsstaat waarin we momenteel verkeren. Je krijgt wel van elke graad een certificaat.    

Reiki I - Shoden level + Reiki II - Okuden level
Je leert om te gaan met Reiki ofwel de universele levensenergie te voelen. Je ontvangt de diepere uitleg van de Reiki-principes en vooral hoe hiernaar te leven. We doen vandaaruit oefeningen om zelfheling te ervaren en anderen daarin mee te nemen. Er zijn geen verplichte handposities en je hoeft de mensen niet aan te raken tijdens een behandeling.
Je leert tevens drie Reiki-symbolen te voelen, waaronder één voor afstandsheling, die de reeds aanwezige frequenties in jou opnieuw activeren. Hierbij hoeft niets uit het hoofd te worden geleerd, alles gaat op gevoel.
Je ontvangt één inwijding voor graad 1 en 2. Daarna doen we oefeningen en behandelingen op onszelf en op anderen op afstand.

Inwijding Mastergraad/Reiki III - Shinpiden level
Je leert het Mastersymbool, dat samen met de 3 andere symbolen een eenheid vormt of zelfs de andere symbolen kan vervangen. Je handelt steeds meer uit eenheidsbewustzijn en vanuit innerlijke harmonie. De 3e graad voert ons terug naar eenvoud en eenheid: Reiki is in het Doen en in het Zijn; het besef dat er geen verleden en geen toekomst bestaat. Met open handen, een open geest en een open hart onze volledige gerichtheid en aandacht in het Nu, dat is ware innerlijke meesterschap. Op dit niveau kun je heel snel weer in balans en harmonie komen. Je ontvangt één inwijding. Daarna leer je hoe je zelf een ander kunt wijden. Deze cursusdag duurt één dagdeel.

Je krijgt een handboek en een certificaat van elke inwijding.

Cursusdata en tijden
Zie agenda.
Je kunt ook met mij zelf een afspraak maken om deze cursus te volgen. Dan is het handig om zelf een andere deelnemer mee te nemen, zodat je met elkaar kunt oefenen.

Prijs
Op basis van vrije betaling.
Je krijgt een mapje met uitgebreid cursusmateriaal mee.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Verschil Kundalini Reiki en Usui Reiki
Globaal is het verschil het volgende: Bij Kundalini Reiki activeer je je eigen kundalini-energie en daarvoor schoon je eerst je chakra's op. Dat is nodig om de energie door te laten stromen. Hierbij komen geen symbolen te pas.

Bij Usui Reiki handel je vanuit de filosofie van de 5 Reiki-principes en leer je op die manier door te stromen en om te gaan met universele levensenergie. Je gebruikt in eerste instantie symbolen (als 'zijwieltjes') om energie te leren voelen.

 

Terugkomdagen
Drie keer per jaar worden er voor de Usui Reiki Masters terugkommiddagen op mijn locatie in Haarlem georganiseerd. Melding hiervan wordt gemaakt in de speciale FB-groep voor Masters.