Home » Sessies » Inwijdingen » Kundalini Reiki

Kundalini Reiki

Wat is Kundalini Reiki?

Kundalini is een Sanskriet woord, dat "opgerold" betekent. Het duidt op de energie die traditioneel gezien, drie-en-een-half keer opgerold ligt in het wortel- of basischakra. Deze energie is bij iedereen aanwezig in dat chakra. Via dit energiecentrum dat aan het staartbeen is verbonden, straalt de energie uit. In het heiligbeen kan de energie uit het staartbeen zich verbinden met het zilveren koord, waarmee wij zijn verbonden met de grote kosmische bron, want daaruit ontspringt dat koord. In het staartbeen bevindt zich dus in eerste instantie de bron in onszelf, onze persoonlijke bron. In het heiligbeen, iets hoger dan het staartbeen, vindt de belangrijkste ontmoeting plaats tussen de energie uit de persoonlijke bron met deze kracht uit de grote kosmische bron. Deze energie, die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording.

Kundalini is werkzaam in iedereen en stroomt in lichte mate altijd door ons lichaam. De bekendste vorm is de seksuele energie, maar na het opstijgen kan zij allerlei vormen aannemen. Het aanspreken van het reservoir aan Kundalini-energie en het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra's of zenuwknopen, kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden. Ons medische symbool, de esculaap, is oorspronkelijk afgeleid van het symbool voor Kundalini-energie, de caduceus, dat staat voor het zelfhelend mechanisme. Deze oorsprong is nauwelijks nog bekend. De twee slangen van het caduceus symboliseren het opnemen van prana (chi of ki) uit de ingeademde lucht, die vervolgens onderin de staf bij de Kundalini-energie wordt gevoegd, die gewekt wordt en opstijgt. De vleugels bovenin de staf symboliseren het ontwaakte bewustzijn, ofwel de reikwijdte van de geest, wanneer de Kundalini-energie de goddelijke energie ontmoet.

De kosmische opstijgende kracht wordt in het Hindoeïsme ook wel Shakti genoemd of de Godin, die zich op onze kruin verenigt met de God Shiva, die staat voor de kracht van het bewustzijn die zich van boven naar beneden beweegt. Dat het bij ons spirituele proces ook gaat om deze beweging van boven naar beneden: het indalen van het bewustzijn door de chakra's naar beneden toe, wordt nog wel eens vergeten. Het is juist de manifestatie van het ontwaakte bewustzijn, waarvoor we hier op aarde zijn. Beide bewegingen, het opstijgen van Kundalini, en het indalen van bewustzijn zijn dus even belangrijk. Deze kundalini energie die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording.

Kundalini is in essentie een zelfhelende kracht. Het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra's kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden. Daarom zijn er binnen de Kundalini Reiki 3 niveaus of graden, waarin de energie op een rustige en veilige manier 'wakker gemaakt' wordt, en zo de kans heeft om op te stijgen. Inwijdingen in alle niveaus van Kundalini Reiki wil zeggen dat het energiekanaal en de chakra's zijn geopend en gereinigd, waardoor je toegang hebt gekregen tot de aardse energie. De basischakra is een ingang voor de Kundalini energie, ofwel het Kundalini vuur. Zodra deze energie bij het basischakra je lichaam binnenkomt, stroomt het langs het energiekanaal omhoog naar het kruinchakra waar het je lichaam weer uitstroomt.

Met Kundalini Reiki krijg je een bepaalde 'kwaliteit' energie of trilling binnen handbereik, die je kunt inzetten bij behandelingen of t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen die wil gaan werken met Kundalini Reiki moet beginnen bij de 1e graad, ook al heeft men al inwijdingen gehad in andere Reiki- of helingsvormen.

Inwijding Kundalini Reiki 1
Tijdens de eerste inwijding worden alle blokkades in de chakra's verwijderd, behalve in de basischakra. Het hoofdenergiekanaal tussen basis- en kruinchakra wordt schoongemaakt en voorbereid op het 'wakker maken' van Kundalini tijdens de inwijding in Kundalini Reiki 2. Het hartchakra wordt vergroot en de energiebanen van de handen naar kruinchakra worden geopend, zodat de Reiki vrijer kan stromen. Je leert tevens een complete behandeling te geven én een afstandsbehandeling.

Inwijding Kundalini Reiki 2
Tijdens de tweede inwijding worden de Reiki-kanalen verder geopend. Het Kundalini vuur wordt 'aangestoken', waarbij de hoofdenergiebaan voorzichtig wordt geopend. De Kundalini-energie bereikt de zonnevlecht ter voorbereiding van het volledige opstijgen van de Kundalini in Kundalini Reiki 3. Tevens gaat het 3e oog- of voorhoofdchakra verder open. Verder leer je een speciale korte meditatie. Als je deze meditatie toepast, dan verhoog je voor korte tijd de kracht van het Kundalini vuur. Op deze manier worden alle chakra's en het hele energiesysteem gereinigd.

Inwijding Kundalini Reiki 3/Master
Dit is de graad van Reiki-leraar. Bij de derde inwijding worden de voorgaande inwijdingen krachtiger en het keelchakra, zonnevlecht, heiligbeenchakra en basischakra worden geopend. Het Kundalini vuur wordt krachtiger. Na de derde (Master) Kundalini Reiki inwijding kan de Kundalini energie opstijgen vanaf de basischakra naar de kruinchakra en daar het lichaam verlaten.
Je leert tevens om de drie Kundalini Reiki inwijdingen aan anderen te geven en de Balans om de energie te balanceren.


In deze Master-inwijding zitten nog andere inwijdingen besloten, die je jezelf kunt geven en waar je ook mee leert werken:

  • Geboorte Trauma Reiki
  • Locatie Reiki
  • Vorige Levens Reiki
  • DNA Reiki
  • Kristal Reiki
  • Diamant Reiki

Het Kundalini Reiki systeem is indertijd geïntroduceerd door Ole Gabrielse uit Denemarken. Ole Gabrielse heeft door jaren te mediteren contact gehad met Opgestegen Meester Kuthumi, die het Kundalini Reiki systeem aan hem heeft doorgegeven.

Inwijdingen op afstand
Deze inwijdingen worden op afstand gegeven en duren elk ca. een half uur. Ze vinden elke donderdagavond om 20.00 uur plaats (behalve als ik met vakantie ben uiteraard).
Op afstand betekent dat er tijdens de inwijdingen geen online contact is, ik verbind me dan energetisch met jou. Je krijgt voor elke inwijding uitgebreide informatie en oefeningen via de mail. Je mag zelf bepalen hoe lang de periode is tussen de inwijdingen.
Na de Masterinwijding (3e inwijding) krijg je een certificaat toegemaild of gestuurd. Het is eventueel ook mogelijk om de Masterinwijding hiervan te ontvangen in een privésessies in mijn praktijk te Haarlem. Uiteraard nadat je eerst de 1e en 2e graad op afstand hebt gedaan.

Prijs
Op basis van vrije betaling.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via het contactformulier.