Workshop Ervaren Kindpijn

Pijn is een optelsom van gedurende lange tijd opgekropte emoties, die zich kan uiten in fysieke en emotionele blokkades/aandoeningen, waar vaak door de reguliere gezondheidszorg niets aan kan worden gedaan. Misschien dat je daardoor op deze site en bij deze workshop Ervaren Kindpijn bent uitgekomen.

Als kind hebben we niet geleerd om te gaan met onze emoties, puur omdat onze ouders ook niet wisten hiermee om te gaan. Daardoor ontstonden er diverse mechanismen: je trok jezelf terug uit angst, je werd rebels, of je werd gevoelloos, en ontstonden de welbekende overlevingsmechanismen: flight, fight, freeze.
Als volwassene draag je dit emotionele kind nog steeds met je mee, want je hebt nog steeds niet geleerd met hem/haar om te gaan. Misschien merk je dat ook dat wanneer iemand jou onheus behandelt, je dan echt als een klein kind kunt reageren. Dat komt omdat die nooit de kans heeft gekregen om z'n emoties te uiten.

In deze workshop kun je daar verandering in brengen en leer je samen met het kleine kind in jou de vroegere situaties alsnog te verwerken en te ervaren, zodat je dat stuk in je leven kunt afronden.
Het is in dit kader zinvol om hiervoor eerst de workshop Moeiteloos Helen te doen, zodat je al weet hoe je met emoties kunt omgaan en je deze ook durft toe te laten. Mocht je dat al kunnen, dan ben je van harte welkom.

Het 1e deel van de workshop gaat over hoe kindpijn is ontstaan en hoe wij daar nu mee kunnen omgaan. 
In het 2e deel wordt vooral geoefend!
Je krijgt een mapje met uitgebreid workshopmateriaal mee.

Workshopdatum, locatie en tijden
Zie de agenda.
De workshop duurt ca. 4 uur.


Tarief
Zie tarieven en voorwaarden bevestiging en annulering.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via het contactformulier.
Maximaal aantal deelnemers: 8