Over mij

Ik ben Marlon Brammer, getrouwd met mijn grote steun en toeverlaat Frans en heb samen met hem twee geweldige kinderen. In 1957 ben ik geboren in Indonesië (destijds nog Nederlands-Indië) en toen ik 4 maanden oud was werden we gedwongen om met het gezin naar Nederland te vertrekken. Mijn ouders hebben daar hun hele leven last van gehad al lieten ze dat niet naar hun kinderen blijken.
Na vele omzwervingen in Nederland woon ik nu al meer dan 30 jaar met veel plezier in IJmuiden.
Rond de leeftijd van 10 jaar stelde ik mezelf al de meest gekke vragen, waar mijn verstand niet bij kon. Onderwerpen als het universum, leven na de dood etc. hielden mij al vroeg bezig. Daarnaast was ik een hooggevoelig kind en dat was moeilijk in een omgeving waar bepaalde emoties sterk werden onderdrukt. Ik voelde ze enorm, maar mocht/kon er niets mee. Daardoor werd ik heel onzeker en dat bracht mij uit balans en in een isolement. Vanaf mijn 12e jaar las ik boeken over bewustwording, boeddhisme en zelfrealisatie omdat ik het gevoel had dat die mij verder konden helpen. Later kwamen daar boeken over o.a. kwantumfysica bij die eigenlijk een bevestiging geven van wat aloude meesters ons al meegaven.
Inmiddels ben ik erachter gekomen dat alleen lezen je niet verder brengt en dat het TOEPASSEN van de kennis pas de benodigde ervaringen geeft om weer terug te keren naar je essentie en van daaruit jezelf neer te zetten zoals het werkelijk de bedoeling is.

Door jarenlange toepassing van deze kennis dankzij een behoorlijk hectisch leven, ben ik beter in balans en tot rust gekomen en kan ik cliënten op dit vlak vele handreikingen bieden.
Omdat balans zo'n grote rol speelt in mijn leven heb ik in mijn logo het yin-yangsymbool als basis genomen.

 

Mijn missie/visie
Op mijn visitekaartje staat 'bewustmaker'. Mijn missie is dan ook om iedereen bewust te laten kijken naar zijn eigen emoties. We tonen blije emoties meestal wel, maar door bijvoorbeeld aangeleerde overtuigingen tonen we emoties als bijvoorbeeld verdriet, boosheid en angst niet (meer). Door de onderdrukking van deze emoties kunnen we niet optimaal functioneren omdat we een deel van onszelf niet aanvaarden; dit kan bijvoorbeeld een fysiek gevolgen geven. Wanneer we alle emoties in volle overgave toelaten en uiten, herstellen we de balans tussen denken en voelen en dat geeft innerlijke vrede/harmonie plus veel meer energie, wat ook z'n uitwerking heeft in alles wat we doen en dus ook op onze omgeving.
Uiteindelijk leer ik iedereen om zelfstandig in overgave te leven. Het is namelijk de bedoeling dat ik mijzelf uiteindelijk overbodig maak, zodat iedereen zelfstandig zijn/haar leven verder kan vervolgen. Per 1 september 2022 stop ik met het geven van individuele sessies.
Dit werk doe ik sinds 2013 en heb daarover een boek geschreven 'Moeiteloos Helen, vrede in jezelf', dat ik eind 2018 heb uitgebracht en waarvan in 2021 de 3e druk is verschenen. Daarvan heb ik ook een luister- en een ebook gemaakt. Plus een Engelse versie met de titel Healing Awareness (een ebook en papieren boek).

Hobby's
Mijn hobby's zijn fotografie, zingen, K-drama's kijken en Koreaans studeren.

Relevante ervaringen/opleidingen
Ik beoefen al jaren diverse vormen van begeleiding/coaching, zowel zakelijk als particulier. Daarnaast organiseer ik cursussen, workshops en lezingen in Haarlem, en ook in het buitenland (Nederlandstalig).
Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van (marketing)communicatie, life coaching, hypnotherapie, mindfulness, cognitieve gedragstherapie en diverse Reikivormen.


Al mijn werk is voor particulieren op basis van vrije betaling met een ondergrens. Een concept waar ik mij heel goed bij voel omdat dit mij dicht bij mijn essentie houdt.

Liefs,
Marlon