Het is wat het is?

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 22:14
Het is wat het is ...
Dit is de meest voorkomende opmerking als het gaat om het negeren of onderdrukken van emoties. 'Het is wat het is' gaat niet om het accepteren van situaties, maar om het accepteren/toelaten van emoties. Ik heb dit vroeger veel gezegd over situaties en daarmee kropte ik dus alles op wat ik bij zo'n situatie voelde. Dat resulteerde in onrust, onbehagen, vermoeidheid, allergieën, chronische hoestbuien en andere ongemakken. Gelukkig dat het leven mij elke keer de spiegel voorhield, waardoor ik flink werd aangespoord om toch mijn emoties naar boven te laten komen. En daarna pas geldt: het is wat het is ...
Dus word je ervan bewust als je dit bijvoorbeeld ook zegt tegen je kinderen, je omgeving ... Luister je dan echt naar ze? Geef je ze de ruimte om ergens emotioneel over te zijn? En kijk dan nog bij jezelf wat je aan emoties en bijbehorende gedachten wegstopt. Het leven is er niet om ons dwars te zitten, maar om ons te helpen onszelf te verlichten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.