Alles gebeurt met ...

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 14:29

Alles gebeurt met een reden

Dit is een bekende uitdrukking en veel mensen vragen zich af wat die reden zou kunnen zijn. Maar eerst wil ik je deze vraag stellen: 'Denk je dat het zin heeft om verdriet, afwijzing, paniek, teleurstelling, pijn, verlatenheid, woede, frustratie, schuldgevoel, spanning, angst, jaloezie, onzekerheid, angst, etc. te voelen?' Ja, dat is zeker zinvol.

Waarom? Omdat we onze emoties niet zomaar hebben. Alle bovengenoemde emoties hebben een gemeenschappelijk thema en dat is dat ze meestal door ons onderdrukt worden. Als we dat lange tijd doen (en dat hebben we geleerd) kun je op den duur lichamelijke en emotionele klachten krijgen, omdat de energie niet meer goed door je lichaam stroomt. Al onze emoties willen gewoon erkend en gevoeld worden, omdat ze nodig zijn voor onze groei en ons welzijn.

Dus elke keer dat er iets ernstigs gebeurt, hebben we de mogelijkheid om de bijbehorende emoties te voelen en te uiten. Het is niet nodig om ze te uiten aan de betrokkene(n) en het gaat ook niet om de situatie(s). Dat zijn slechts triggers om je te helpen deze emoties toe te laten, zonder ze te onderdrukken, net zoals je je mooie emoties toelaat. Op die manier keer je terug naar je authentieke staat van innerlijke rust en harmonie, omdat je ze niet meer hoeft te bestrijden, te onderdrukken of te negeren. Je erkent zowel het lichte als het donkere deel van jezelf. Zo kun je echt onvoorwaardelijk van jezelf houden. Wat een mooie reden!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.