Over mij

Ik ben Marlon Brammer, getrouwd met mijn grote steun en toeverlaat Frans en heb samen met hem twee geweldige kinderen. In 1957 ben ik geboren in Indonesië (destijds nog Nederlands-Indië) en toen ik 4 maanden oud was werden we gedwongen om met het gezin naar Nederland te vertrekken. Mijn ouders hebben daar hun hele leven last van gehad al lieten ze dat niet naar hun kinderen blijken.
Na vele omzwervingen in Nederland woon ik nu al meer dan 30 jaar met veel plezier in IJmuiden.
Rond de leeftijd van 10 jaar stelde ik mezelf al de meest gekke vragen, waar mijn verstand niet bij kon. Onderwerpen als het universum, leven na de dood etc. hielden mij al vroeg bezig. Daarnaast was ik een hooggevoelig kind en dat was moeilijk in een omgeving waar bepaalde emoties sterk werden onderdrukt. Ik voelde ze enorm, maar mocht/kon er niets mee. Daardoor werd ik heel onzeker en dat bracht mij uit balans en in een isolement. Vanaf mijn 12e jaar las ik boeken over bewustwording, boeddhisme en zelfrealisatie omdat ik het gevoel had dat die mij verder konden helpen. Later kwamen daar boeken over o.a. kwantumfysica bij die eigenlijk een bevestiging geven van wat aloude meesters ons al meegaven.
Inmiddels ben ik erachter gekomen dat alleen lezen je niet verder brengt en dat het TOEPASSEN van de kennis pas de benodigde ervaringen geeft om weer terug te keren naar je essentie en van daaruit jezelf neer te zetten zoals het werkelijk de bedoeling is.

Door jarenlange toepassing van deze kennis dankzij een behoorlijk hectisch leven, ben ik beter in balans en tot rust gekomen en kan ik cliënten op dit vlak vele handreikingen bieden.
Omdat balans zo'n grote rol speelt in mijn leven heb ik in mijn logo het yin-yangsymbool als basis genomen.

 

Mijn missie/visie

Op mijn visitekaartje staat 'bewustmaker'. Mijn missie is dan ook om iedereen weer bewust te maken van zijn eigen emoties, zonder zich daartegen te verzetten. Emoties zijn namelijk nodig om te ervaren en dat is m.i. waarom we hier op aarde zijn. Ervaring geeft groei. Op basis hiervan en op de stellingen van de kwantumfysica heb ik mijn bewustzijnsmethode Moeiteloos Helen ontwikkeld.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik iedereen zelfstandig leer om zelfstandig in overgave te leven en dat ik mijzelf dus overbodig maak.

 

Mijn missie voer ik uit sinds 2013 en heb daarover ook een boek geschreven 'Moeiteloos Helen, vrede in jezelf', dat ik eind 2018 in eigen beheer heb uitgebracht en waarvan in 2021 de 3e druk is verschenen. Daarvan heb ik ook een luister- en een ebook gemaakt, plus een Engelse versie met de titel Healing Awareness (een ebook en papieren boek).

Hobby's
Mijn hobby's zijn fotografie, zingen, K-drama's kijken en Hangul (Koreaans) studeren.

Relevante ervaringen/opleidingen
Ik beoefen al jaren diverse vormen van begeleiding/coaching, zowel zakelijk als particulier. Daarnaast organiseer ik cursussen, workshops en lezingen in Haarlem, en ook in het buitenland (Nederlandstalig).
Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van (marketing)communicatie, life coaching, hypnotherapie, mindfulness, cognitieve gedragstherapie en diverse Reikivormen.

Per 1 maart 2024 ben ik gestopt met het geven van individuele sessies en het geven van workshops en cursussen en heb ik geen fysieke praktijk meer. 

 

Liefs,
Marlon