Cursus Reikimaster in één dag

Een aantal jaar heb ik al een versnelde cursus gegeven m.b.t. de Usui Reiki Ryoho. Daarin deed ik de graden 1 en 2 op één dag en een halve dag voor de 3e graad (Master). Indien gewenst kon je nog een Trainer-middag volgen als je van plan was om ook anderen de lesstof bij te brengen en in te wijden. Ik ben daarmee in 2022 gestopt, omdat ik voelde dat ik in het in de die vorm niet meer wilde geven.

Inmiddels is mij duidelijk hoe ik het wel ga geven: het wordt een nog kortere versie van deze Reikivorm, namelijk alles in één dag.
Je wordt op deze dag meteen ingewijd in de 3e graad, de Master, en je leert vooral om in een diepe bewustzijnsstaat te komen ter bevordering van de doorstroming. De dag bestaat dan ook uit een paar uurtjes theorie en vervolgens alleen maar het optimaliseren van de doorstroming in je lichaam en het behandelen van anderen.
Deze cursusdag is vooral bedoeld voor degenen die al langere tijd met healingen bezig zijn, met of zonder gebruik van symbolen en die graag het Mastercertificaat willen behalen. Reiki is namelijk een reeds ingeburgerde vorm van healing. Mensen kijken niet meer raar op als je het over Reiki hebt. Dus als je mensen sneller over de drempel helpt om hiermee kennis te maken en het te ervaren, dan draag je nog meer bij aan de bewustzijnsverruiming in de wereld. Dit kan extra worden ondersteund door dit certificaat. Dus het certificaat heeft in deze cursus een andere betekenis, namelijk meer gericht naar buiten toe. Want jij hebt zelf geen certificaat meer nodig als je aan deze cursus meedoet, want mijn uitgangspunt is dat iedereen al Master is vanaf de geboorte.
Daarnaast weet ik dat de trillingen zo hoog zijn in de wereld dat mensen de symbolen ook niet meer nodig hebben. Dat is niet zo gek, want ik heb de symbolen destijds ook alleen maar gezien als zijwieltjes om je te openen voor de universele energie. Dat gaat nu veel makkelijker en ik laat me altijd leiden door mijn gevoel/intuïtie.