Home » Individuele begeleiding » Inwijdingen » Usui Reiki Ryõhõ graad 1, 2 en Master

Usui Reiki Ryõhõ cursus/inwijdingen

Reiki, terug naar de Bron
Het Usui Reiki Systeem is van oorsprong ontworpen om contact te maken met en af te stemmen op de Universele Bron van liefde, licht en harmonie, totdat je je realiseert dat je het zelf bent en altijd bent geweest.
De Reiki Principes (zie plaatje) zijn het hart van Reiki. Mikao Usui onderwees dat toewijding aan deze principes en ze 'leven' essentieel is. De bedoeling van de principes was om tot verlichting te komen ofwel vredig leven, vriendelijk zijn naar alles (inclusief jezelf), rust in je geest en in je lichaam. In het verlichten/helen van onszelf vinden we waarachtig meesterschap. Geen meesterschap over Reiki, maar meesterschap over onszelf.
Wanneer je deze simpele principes leert begrijpen en in je zijn integreert, zul je merken dat ze zich manifesteren als je bijvoorbeeld kwaad wordt of je je zorgen maakt. Op deze manier leer je de conditioneringen in jezelf te zien, waarom je ze hanteert, hoe je hiermee kunt omgaan en dus hoe je jezelf kunt helen. De principes maken je indachtig, wat betekent dat je in het moment blijft en milde aandacht besteedt aan je conditioneringen. Jouw kijk bepaalt jouw werkelijkheid. Waar bewustzijn is, daar ben jij.

Cursus/Inwijding voor groepen
Voor diegenen die Reiki (universele levenskracht) op de meer oorspronkelijke wijze willen toepassen en willen zijn, zijn de groepsinwijdingen met uitleg over deze spirituele leer en oefeningen/behandelingen heel geschikt. Bij deze Reiki-vorm hoef je bij behandelingen anderen ook niet aan te raken. Voorts worden de symbolen die je krijgt ook niet uit het hoofd geleerd, maar je leert ze te voelen. Door deze symbolen te voelen heractiveer je bepaalde frequenties die reeds in jou aanwezig zijn. Usui Reiki Ryoho werkt met levels: Shoden, Okuden en Shinpiden, die vergelijkbaar zijn met graad I, II en III (Master).
Je krijgt een handboek en een certificaat bij elke inwijding. Een groep is niet groter dan 6 personen. Je hoeft de inwijdingen niet achter elkaar te doen. Ik geef ze om de maand.
Ik geef de inwijdingen ook als je al één of twee graden bij iemand anders hebt ontvangen.

Inwijding Reiki I - Shoden level
Je leert om te gaan met Reiki ofwel de universele levensenergie te voelen. Je ontvangt de diepere uitleg van de Reiki-principes en hoe hiernaar te leven. We doen van daaruit oefeningen om zelfheling te ervaren en anderen daarin mee te nemen. Er zijn geen verplichte handposities en je hoeft de mensen niet aan te raken tijdens een behandeling. De 1e graad is de eenvoud van Reiki, het vertrouwen in de Bron, het eenvoudigweg zijn en doen. Je ontvangt één inwijding. Daarna doen we oefeningen en behandelingen.

Inwijding Reiki II - Okuden level
In de 2e graad word je nog meer bewust van de manieren waarop de bron zich manifesteert in jou en het vergroten van onze beeldvorming van wat de Bron (en dus jijzelf) kan doen. Je handelt steeds meer uit eenheidsbewustzijn en vanuit innerlijke harmonie. Je leert drie Reiki-symbolen, waaronder één voor afstandsheling, die de reeds aanwezige frequenties in jou opnieuw activeren. Je ontvangt één inwijding. Daarna doen we oefeningen en behandelingen op onszelf en op anderen op afstand.

inwijding Mastergraad/Reiki III - Shinpiden level
Je leert het Mastersymbool, wat samen met de 3 andere symbolen een eenheid vormt of zelfs de andere symbolen kan vervangen. De 3e graad voert ons terug naar eenvoud en eenheid: Reiki is in het Doen en in het Zijn; het besef dat er geen verleden en geen toekomst bestaat. Met open handen, een open geest en een open hart onze volledige gerichtheid en aandacht in het Nu, dat is ware innerlijke meesterschap. Op dit niveau kun je heel snel weer in balans en harmonie komen. Je ontvangt één inwijding. Daarna leer je hoe zelf een ander in te wijden.

Alle inwijdingen/cursussen zijn van 10.00-15.00 uur bij een maximum van 6 deelnemers.
Het minimum aantal deelnemers is 2. Dan is de duur van de inwijding/cursus uiteraard korter.
Wil je een cursus/inwijding alleen met een vriendin of partner samen doen, dan kan dit ook op een doordeweekse dag worden ingepland.

Vrije betaling
Ik hanteer ook voor deze inwijdingen/cursussen het concept vrije betaling.

Voor data en tijdstippen zie de agenda.
Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier

Geregeld organiseer ik voor de Reikimasters terugkomdagen (één dagdeel). Hiervoor word je apart door mij uitgenodigd.